Sezona odmora je gotova, ali to ne znači da iako ste uspeli da se ''spremite za leto'' tu teško stečenu liniju sad treba da upropastite ponovo tapacirate svoje telo i sa prvim zracima sunca sledeće godine panično se hvatate za glavu dok u ogledalu nakon skidanja zimske odeće posmatrate zimske zalihe.
Ukoliko niste stigli da se spremite za taj toliko ''važan cilj'' leto, možda ne bi bilo na odmet da ovog puta počnete odmah sa treninzima, jer ćete tako najbolje shvatiti da je mnogo važnije da se osećate dobro, budete zadovoljni sobom cele godine, a ne samo tih 10 dana na moru.
Evo i nekoliko sveta kako kako bi održali sadašnju težinu ili još skinuli koji kilogram.
savet br. 1.
Počnite jesti obilan doručak. Pomoći će vam lakše podnesti smanjen unos kalorija kasnije tokom dana. savet br. 2
Koristite senf umesto majoneza. Jedna kašičica senfa ima 0 kalorija...1 kašičica majoneza 90!
savet br. 3
Ne jedite nepromišljeno. Vrlo lako možete unesti čak 600 kalorija jedući samo grickalice gledajući TV, a da toga uopšte niste ni svesni.
savet br. 4
Koliko je previše testenine? Jedna porcija testenine trebala bi biti oko 70 grama, dok većina pojede 150.
savet br. 5
Uvek jedite pre nekog masovnog okupljanja na kojem će biti obilje hrane; Tvrdo kuvano jaje, jabuka ili porcija ovsenih pahuljica odlično će preventirati prejedanje.
savet br. 6
Probajte se na dve nedelje potpuno odreći slatke hrane. Neverovatno je kako će žudnja za slatkim nestati.
savet br. 7
U slučaju nekontrolisane žudnje za hranom operite zube i popijte zeleni čaj.
savet br. 8
Koliko vode trebate popiti? Popijte 7 dcl sat pre treninga i još po 3 svakih 20 minuta tokom treninga. Nakon treninga popijte još 7 dcl.
savet br. 9
U poslednjim dnevnim obrocima povećajte odnos vlaknastih ugljenih hidrata (povrće) u odnosnu na složene (pririnač,testo,krompir).
savet br. 10
Redovno unosite omega 3 masne kiseline u vidu plave ribe ili suplemenata (laneno ulje,ulje konoplje i sl.) i ako je potrebno suplemente vlakana (zavisno od ishrane). D. :0)
Нема коментара:
Постави коментар